Redescopera-ti simturile ! Lasa-te de fumat

Fumatul te afecteaza intr-o multime de feluri, printre toate afectiunile pe care fumatul le poate provoca, exista o parte care din pacate nu prea sunt mentionate. Printre aceste efecte adverse se numara si diminuarea gustului si a mirosului.Din fericire, ele revin inapoi la capacitati optime, chiar si la un interval de numai cateva ore de la ultima tigara din tutun.Chiar daca aceste simturi nu par sa fie foarte importante, adevarul este ca mirosul si gustul sunt foarte importante. De ce spunem oare asta? Va invitam sa descoperiti in urmatoarele randuri

Gustul si mirosul sunt doua simturi care formeaza o adevara echipa, ele cooperand atat cu privire la placerile culinare sau olfactive dar si in cazul unui pericol. Printre lucrurile de care ne pot avertiza aceste simturi se numara fumul, gaze, mancare expirata si multe altele. Chiar daca uneori nu constientizam ajutorul acestor simturi, trebuie sa fim constienti ca el sunt foarte importante.
De ce ? fumatul ne afecteaza aceste simturi

Fumul de tigare inhalat contine o sumedenie de substante chimice care au un impact negativ asupra papilelor gustative, limitand astfel capacitatea lor. Iar in momentul in care fumul de tigara este expirat, acesta iese si prin nas, afectand astfel si simtul mirosului.
Ce se intampla cu aceste simturi in momentul in care renunti la fumat?

Dupa ce ai renuntat la fumat, simtul gustului si al mirosului revin destul de repede la capabilitati optime. Odata ce ele au revenit, vei constata ca de obicei preferintele tale sunt destul de alterate. Datorita fumatului, simturile tale aveau nevoie de mirosuri si arome mult mai puternice.Este foarte posibil sa fi mancat preparate mult mai sarate sau condimentate. In momentul in care cele doua simturi isi revin exista o foarte mare posibilitate ca mancarurile pe care le-ai preferat cand fumai sa fie mult prea aromate pentru tine. Nu este nici o problema deoarece corpul se poate adapta foarte usor la o dieta noua.

Redescoperirea mirosului si a gustului se numara printre beneficiile nenumarate pe care ti le aduce renuntarea la fumat.Multa persoane trec vederea aceasta etapa, revenirea simturilor reprezinta un factor major pentru refacerea  corpului in urma fumatului.

Iti dorim cat mai mult succes pe drumul tau catre renuntarea completa la fumat si nu uita ca noi iti stam la dispozitie cu produse care te pot ajuta la usurarea acestui intreg proces.